ERZURUM / AZİZİYE - Aziziye Anadolu İmam Hatip Lisesi

Aziziye Anadolu İmam Hatip Lisesi

Selçuklu Mah. Çelebi Cad. Güney Sok. No12 DadaşkentAziziye/ERZURUM
Vizyon
Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre akademik, mesleki, sosyal ve kültürel gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla teknolojinin ve bilginin hızlı gelişimiyle değişen dünyada yabancı dil becerisi edinmiş, farklı ırk ve kültürleri tanıyan, ulusal ve uluslar arası düzeyde akranları ile rekabet edebilecek düzeyde bilgi ve kültür sahibi, sosyo-ekonomik gelişmeleri fark eden, dünya ve Müslüman toplumlarla iletişim kurabilen öz güven sahibi bireylerin yetişmesine katkı sağlamak.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda; Milli, manevi, tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan, medeniyetimizin değerlerini koruyan; zevki selim, aklı selim, kalbi selim aynı zamanda ahlaki ve insani değerleri benimseyen, okuyan, düşünen, araştıran, yorumlayan, sorgulayan, hikmetin yolunda giden, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış bireyler yetiştirmek.
Başarılar
Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Normal(Tekli)
Kaloriferli Merkezi Isınma/Doğalgaz
İngilizce (Yabacı Dil İngilizce Sınıfımız Vardır) ve Arapça
Ulaşım
Halk otobüsleri ve özel araçlarla ulaşım sağlanabileceği gibi ilçe merkezinden yürüyerek ulaşım mümkündür.
Erzurum Büyük Şehir Belediyesi B1-B2-B3-B7 Otobüsleri ve Öğrenci servisleri
Yerleşim Yeri
Okulumuz yerleşkesi Dadaşkent merkezde olup Dadaşkent girişinde bulunan Bölge İdare Mahkemelerinin sapağından sola döndükten sonra 200 m ileride bulunmaktadır.
Okulumuz ilçe merkezinde bulunmakta İl merkeze uzaklığı ise 6 km dir.
60 kişilik Merkezi Sınav ve 102 kişilik ise adrese dayalı kontenjanı vardır.